Carrièreontwikkeling binnen een zelfsturend model: ontdek je mogelijkheden bij Feller

01 mei 2024

Bij Feller geloven we sterk in persoonlijke groei en ontwikkeling binnen een zelfsturend kader. Onze filosofie stelt dat medewerkers het beste floreren wanneer ze zelf de regie hebben over hun carrièrepad. Dit artikel belicht hoe wij deze visie in de praktijk brengen, met verhalen van Brenda, Gijs en Nav die laten zien hoe divers en flexibel een carrière maken bij Feller kan zijn.

Praktijkvoorbeelden van carrièreontwikkeling bij Feller

Brenda’s verhaal: van traineeship naar adviesvaardigheden

Brenda begon haar reis bij Feller in een traineeship, waarbij ze een uitgebreide blik kreeg op verschillende financiële rollen en verantwoordelijkheden. Haar week was verdeeld tussen werken voor een klant en persoonlijke ontwikkeling op vrijdagen. Dit gaf haar niet alleen praktijkervaring, maar ook een vast moment voor zelfverbetering. Door de steun van Feller en haar eigen drive om te leren, vervolgde Brenda haar pad met een programma gericht op adviesvaardigheden, waardoor ze een nog competenter en veelzijdiger professional werd.

Gijs’ traject: van financial naar accountmanager

Gijs begon bij Feller als consultant binnen het traineeship en ontdekte al snel dat zijn ware passie lag in klantinteractie en sales. Feller ondersteunde zijn wens om van richting te veranderen, waardoor hij de overstap kon maken naar de rol van accountmanager. Dit verhaal toont aan hoe Feller openstaat voor de persoonlijke groei en carrièreswitches van medewerkers, door hen te begeleiden en kansen te bieden die aansluiten bij hun veranderende interesses en passies.

Nav’s reis: impact maken als Financial Controller

Nav’s avontuur bij Feller als financial controller bij Arvoo Group laat zien hoe medewerkers bij Feller de kans krijgen om substantiële veranderingen door te voeren en een echte impact te maken. Door het zelfsturende model had Nav de vrijheid om initiatieven te ontplooien die niet alleen zijn persoonlijke groei stimuleerden maar ook directe verbeteringen in de bedrijfsvoering van de klant teweegbrachten. Zijn reis benadrukt hoe Feller medewerkers in staat stelt hun potentieel volledig te benutten.

Hoe Feller ondersteunt in jouw ontwikkeling

Bij Feller erkennen we dat elke medewerker uniek is met eigen dromen, ambities en het potentieel om te groeien. Ons zelfsturende model is ontworpen om iedereen niet alleen de ruimte maar ook de middelen te bieden om deze persoonlijke en professionele ontwikkeling te realiseren. Hieronder volgt hoe we dit in de praktijk brengen:

  • Persoonlijke ontwikkelbudgetten en -tijd: Elke medewerker krijgt toegang tot een genereus persoonlijk ontwikkelbudget. Dit budget kan worden ingezet voor cursussen, certificeringen, workshops, of conferenties die jouw kennis en vaardigheden verbreden. Daarnaast is er specifieke tijd gereserveerd voor ontwikkeling, zodat je kunt leren en groeien zonder dat je reguliere werk hieronder lijdt.
  • Mentorschap en samen leren: Bij Feller geloven we sterk in de kracht van mentorship en peer-to-peer learning. Nieuwe medewerkers worden gekoppeld aan ervaren collega’s die als mentor fungeren, begeleiding bieden en hun uitgebreide kennis delen. Daarnaast organiseren we regelmatig interne kennisdelingssessies en workshops waar iedereen van elkaar kan leren, ongeacht hun functie of niveau binnen de organisatie.
  • Flexibele roldefinities: We begrijpen dat carrièrepaden niet lineair zijn en dat interesses en ambities in de loop van de tijd kunnen veranderen. Feller moedigt medewerkers aan om hun rollen te verkennen en aan te passen. Dit betekent dat je de mogelijkheid hebt om te werken in verschillende teams, projecten op te nemen die buiten je normale takenpakket vallen, of zelfs een compleet nieuwe richting in te slaan binnen het bedrijf.
  • Ondersteuning vanuit HR en leiderschap: Ons HR-team en leiderschap leden zijn toegewijd aan het faciliteren van jouw groei. Zij staan klaar om samen met jou een persoonlijk ontwikkelplan op te stellen, gebaseerd op jouw interesses, sterke punten en de doelen die je wilt bereiken. Regelmatige check-ins en feedbacksessies zorgen ervoor dat je op koers blijft en bieden de mogelijkheid om je plannen aan te passen aan nieuwe inzichten of ambities.
  • Cultuur van voortdurende verbetering: De cultuur bij Feller is er een van voortdurende verbetering en experiment. We vieren successen en leren van fouten, met een open houding naar feedback en nieuwe ideeën. Deze omgeving stimuleert niet alleen individuele groei maar versterkt ook ons collectief vermogen om te innoveren en vooruit te gaan als team.

Bepaal jouw carrièreontwikkeling bij Feller

De verhalen van Brenda, Gijs en Nav illustreren de kern van wat werken bij Feller uniek maakt: een zelfsturend model dat persoonlijke ontwikkeling en professionele groei niet alleen mogelijk maakt, maar actief ondersteunt en viert. Bij Feller ben jij de architect van je eigen carrière, ondersteund door een organisatie die jouw groei als prioriteit stelt.

Ben je geïnspireerd door de verhalen van Brenda, Gijs en Nav? Zie je jezelf groeien binnen een bedrijf dat jouw ambities ondersteunt? Ontdek dan vandaag nog onze carrièremogelijkheden en wordt deel van het Feller-team. Jouw carrière-avontuur begint hier!