Duik dieper in de wereld van finance: mijn reis als financial controller bij Arvoo Group via Feller

26 september 2023

Ben jij gepassioneerd over finance en op zoek naar een rol waarin je echt impact kunt maken? Mijn reis als financial controller bij Arvoo Group, gefaciliteerd door Feller, is een getuigenis van hoe je je carrière naar een hoger niveau kunt tillen.

Oplossen van financiële vraagstukken binnen Arvoo Group 

Bij Arvoo Group kreeg ik de kans om niet alleen de financiële administratie van de Group en haar drie dochterondernemingen te beheren, maar ook om daadwerkelijk veranderingen door te voeren die de efficiëntie en effectiviteit van het bedrijf verbeterden. Met de hulp van geavanceerde tools zoals AFAS, kon ik:

  1. Financiële transacties beheren: in de dynamische wereld van finance is het essentieel dat elke transactie nauwkeurig wordt vastgelegd. Tijdens mijn periode bij Arvoo Group heb ik ervoor gezorgd dat bankmutaties, inkoopfacturen en andere financiële transacties zorgvuldig werden geboekt. Dit zorgde niet alleen voor een correcte financiële rapportage, maar ook voor transparantie en vertrouwen bij onze stakeholders.
  2. Facturatie en abonnementen optimaliseren: facturatie is de levensader van elk bedrijf. Ik heb processen geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat verkoopfacturen en abonnementen tijdig en nauwkeurig werden opgesteld en gefactureerd, wat cruciaal is voor een gezonde cashflow en klanttevredenheid.
  3. Wettelijke compliance waarborgen: in de financiële sector is naleving van de wetgeving geen optie, maar een vereiste. Ik nam de verantwoordelijkheid op me om ervoor te zorgen dat BTW- en ICP-aangiften punctueel en volgens de wettelijke normen werden uitgevoerd, waardoor eventuele boetes of sancties werden voorkomen.
  4. Maandafsluiting stroomlijnen: de maandafsluiting is een cruciaal moment waarop het bedrijf zijn financiële gezondheid evalueert. Ik zorgde voor een gestroomlijnd proces, waarbij alle financiële gegevens werden verzameld, geanalyseerd en gepresenteerd in duidelijke en begrijpelijke overzichten.
  5. Debiteuren en crediteuren beheren: een effectief beheer van debiteuren en crediteuren is essentieel voor de liquiditeit van een bedrijf. Ik implementeer strategieën om tijdige betalingen te waarborgen en onderhield nauwe relaties met leveranciers en klanten om eventuele geschillen snel op te lossen.
  6. Financiële analyses uitvoeren: inzicht in de financiële prestaties is cruciaal voor strategische besluitvorming. Ik heb diverse financiële analyses opgezet, variërend van een omzetanalyse tot cashflow analyses, om het management te voorzien van diepgaande inzichten en aanbevelingen.
  7. Ad hoc werkzaamheden aanpakken: in een snel veranderende zakelijke omgeving zijn er altijd onverwachte uitdagingen. Of het nu ging om het oplossen van een onvoorziene financiële discrepantie of het assisteren bij een plotselinge audit, ik stond altijd klaar om het team te ondersteunen en zorgde voor snelle en effectieve oplossingen.

Mijn persoonlijke groei binnen finance

Wat mijn tijd bij Arvoo Group echt onderscheidde, was mijn focus op continue verbetering. Ik heb de documentatie van financiële gegevens en besluitvormingsprocessen gereviseerd, wat leidde tot verbeterde communicatie en efficiëntie binnen het team. Daarnaast heb ik de omzetanalyse geoptimaliseerd, waardoor Arvoo Group nu wekelijks nauwkeurige rapporten kan genereren.

Het komt niet vaak voor dat iemand met beperkte ervaring de kans krijgt om zo’n cruciale rol op zich te nemen. Dat Feller mij deze kans bood, spreekt boekdelen over hun toewijding om professionals te helpen excelleren. Bij Feller draait alles om het herkennen van potentieel en het bieden van kansen om te schitteren, zelfs in uitdagende omgevingen zoals Arvoo Group.