Werken bij Feller

Een werkweek als trainee bij Feller

Reading Time: 2 minutes

Kijk mee over de schouder van Brenda.

Ieder bedrijf verstaat weer wat anders onder een traineeship. Een soort verlenging van je studie, een betaalde stage, een startersbaan op instapniveau. Enzovoorts. Bij Feller ziet het er anders uit, net als zo’n beetje alles bij ons. Maar hoe dan? Brenda neemt je mee in haar werkweek als trainee.

Na mijn studie bedrijfseconomie kon ik bij mijn stagebedrijf blijven werken, waar ik heel blij mee was. Maar na tweeënhalf jaar was ik daar echt uitgeleerd en ging ik op zoek naar iets nieuws. Ik had een sterke behoefte om nieuwe branches en werkzaamheden te ontdekken en daarom sprak Feller me aan. Al bij de kennismaking voelde ik dat het hier wel eens heel leuk kon zijn, omdat het eigenlijk meer een gezellig gesprek was. Ik mocht vrij snel daarna beginnen bij Feller en deelnemen aan het traineeship.

 

Globale weekindeling van een trainee

Bij Feller is een traineeship zo ingedeeld dat je vier dagen werkt voor je opdrachtgever en op vrijdag ‘traineeshipdag’ hebt. Dit vaste stramien maakt dat die ene dag aanvoelt als een investering in jezelf. Veel bedrijven zeggen wel dat er ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling maar in de praktijk gebeurt het maar weinig. Bij Feller wijzen collega’s elkaar er juist voortdurend op dat het belangrijk is om in jezelf te investeren.

Werken op een finance & control-afdeling

Ik werk maandag, dinsdag, woensdag en donderdag voor een houthandel met meer dan honderd vestigingen. Ik ben op hun finance & control-afdeling hoofdverantwoordelijk voor drie van die honderd zaken. Daar horen heel afwisselende werkzaamheden bij. Ik regel de bonussen met leveranciers, dus ik bouw forecasts en controleer of de leverancier de gemaakte afspraken nakomt. Daarnaast vergelijk en controleer ik de facturen voor gas, water en elektra van alle vestigingen en maak ik stelposten. Verder zorg ik voor de verzekeringen, van vrachtwagens tot goederen en personeel. En zo kan ik nog even doorgaan. Ik heb veel verantwoordelijkheid en mijn tijdelijke collega’s zijn blij dat ik dit voor hen uit handen neem.

 

Traineeshipdag met mede-trainees

Op donderdag werk ik vanuit het kantoor van Feller voor de klant. Maar om 17.00 uur klap ik die laptop dicht en dan gaat-ie maandag pas weer open. Want op vrijdag werk ik aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Feller werkt samen met een gespecialiseerd bureau dat de traineeshipdag vormgeeft. We stellen doelen, leren allerlei tips en tricks en werken aan onze soft skills. Ik zeg ‘we’ omdat ik met tien collega’s in de poule zit. Iedereen heeft weer een andere achtergrond en persoonlijkheid dus ook daar leer ik veel van. De kennis die ik opdoe, kan ik de week erop gelijk inzetten bij de klant.

Vervolg op het traineeship

Ik heb het traineeship inmiddels afgerond, maar dat betekent niet dat ik klaar ben met leren. Het liefst blijf ik mijn carrière lang leren en zoals ik eerder al zei stimuleert Feller dat ook. Ik ga nu een vervolg op het traineeship doen, gericht op adviesvaardigheden. Dat betekent dat ik eens in de drie weken een dag training heb. Een vast moment waarop ik aan mijn ontwikkeling werk, zodat het er zeker niet bij inschiet.

Ben jij klaar voor een ontdekkingstocht om trots op te zijn?

Solliciteer dan nu op ons Finance Traineeship of op een van onze andere vacatures!

Deel op social media:

Steek je licht eens op bij Gijs

Op zoek naar iemand die jouw organisatie helpt met het oplossen van haar financiële vraagstukken? Wil jij je financiële afdeling naar een hoger niveau krijgen en toekomstbestendig vormgeven? Heb jij behoefte aan het optimaliseren en automatiseren van de processen? Wij bij Feller begrijpen de hedendaagse financiële uitdagingen en helpen onze klanten met succesvolle transities. Voel je vrij contact op te nemen en je uitdagingen op gebied van finance met mij te delen.

5