Werken bij Feller

Feller’s organisatiestructuur: een diepere duik in zelfsturende teams

Reading Time: 3 minutes

Inleiding: de unieke dynamiek van feller

Bij Feller onderscheiden we ons door een andere benadering van organisatiestructuur en bedrijfsvoering. In tegenstelling tot conservatieve organisaties, waar hiërarchie en autonomie overheersen, kiezen wij voor een model van zelfsturende teams. Deze aanpak biedt een andere kijk op hoe werk georganiseerd en uitgevoerd kan worden, wat leidt tot een dynamische en innovatieve werkomgeving. In dit artikel vertelt Brenda vanuit haar perspectief.

Verschil met conservatieve organisaties

In tegenstelling tot traditionele organisaties, waar beslissingen vaak top-down worden genomen, ligt bij ons de focus op zelfsturende teams met een gedeelde verantwoordelijkheid voor de gehele organisatie. Binnen elk team zijn er verschillende rollen belegd onder de teamleden, zoals Sales, HR en Finance. Deze rollen zijn ter ondersteuning van de collega’s die zich full-time focussen op Sales en HR.

Samen met de collega’s van Sales en HR, wordt er met de verantwoordelijke binnen de teams, intensief overlegd en worden er gezamenlijk beslissingen gemaakt. Dit zorgt voor een grote betrokkenheid en eigenaarschap bij de medewerkers en stimuleert innovatie en een snelle probleemoplossing. Elke collega is dus naast het werken bij de opdrachtgever, ook verantwoordelijk voor de nevenactiviteiten die bij een bedrijf om de hoek komen kijken. Zelf ben ik nauw betrokken bij het HR proces. De afgelopen jaren heb ik mij verdiept in het Feller DNA en wat wij precies verwachten van een nieuwe medewerker. Iemand met het Feller DNA beschikt over een goede dosis enthousiasme, en spontaniteit. Daarnaast is het iemand die van aanpakken houd en een uitdaging niet uit de weg gaat. Ik ondersteun onze HR collega nu met het voeren van sollicitatiegesprekken en het vinden van de nieuwe collega’s. Daarnaast zijn wij bezig om het onboardingsproces te optimaliseren.

Doordat wij binnen de teams de diverse rollen hebben belegd onder de consultant, is de overhead bij Feller is minimaal en efficiënt georganiseerd. De collega’s die onder overhead vallen, zijn ook geïntegreerd in de zelfsturende teams. Dit zorgt voor een nauwe samenwerking en een beter begrip van de dagelijkse uitdagingen en kansen binnen de organisatie.

Ontwikkeling en groei bij Feller

Persoonlijke ontwikkeling en groei staan bij ons centraal. Medewerkers hebben de vrijheid om hun eigen ontwikkeltrajecten te kiezen en te volgen, wat leidt tot een cultuur van voortdurende verbetering en zelfontplooiing. Toen ik begon bij Feller ben ik gestart in het Traineeship. Hier kwamen zowel de hardskills als de softskills aan bod. Een traject waar ik veel heb geleerd over mijzelf en wat ik belangrijk vind ik mijn werk, wat uitdaging is. Na het doorlopen van het Traineeship, heb ik meteen doorgepakt en heb ik deelgenomen aan het Adviesvaardigheden traject. Dit traject, onder leiding van een externe coach, geeft een dieper inzicht in je eigen kunnen en doen en het beeld dat anderen van jou hebben. Door het volgen van trainingen, stimuleren wij niet alleen de groei van de individuele medewerker, het versterkt ook de algemene expertise binnen de organisatie.

Naast mijn persoonlijke groei, ben ik ook andere talenten van mij tegengekomen. Vorig jaar heb ik samen met collega’s een event georganiseerd ter ere van onze verzelfstandiging. Dit event hebben wij georganiseerd samen met Madurodam en wij hebben meer dan 100 gasten mogen ontvangen. Naast dit grote event, heb ik de afgelopen 2 jaar diverse events georganiseerd voor onze klantrelaties. Op dit moment zijn wij bezig met het organiseren van een boottocht door de grachten van Amsterdam tijdens het Amsterdam Light Event. Dit event is een combinatie tussen een kennissessie met het thema Changemanagement en daarnaast een netwerkevent voor onze klantrelaties.

 

Waarom werken bij Feller zo leuk is

Voor mij is Feller het perfecte bedrijf. Naast mijn werk als consultant waarbij ik mijn kennis en ervaring voor de financiële processen met bedrijven kan delen, kan ik mij ook ontwikkelen op het vlak van event manager en HR. Dit zorgt voor een goede werkdynamiek waarin ik steeds opnieuw wordt uitgedaagd.

Doordat wij een bedrijf zijn met 20 medewerkers, zijn wij een hechte groep die graag met elkaar bouwen aan het bedrijf en zorgen wij voor een constante groei. De unieke bedrijfscultuur, gebaseerd op vertrouwen, verantwoordelijkheid, verbinding en vrijheid, maakt Feller een aantrekkelijke plek voor professionals die op zoek zijn naar een dynamische en vervullende carrière.

Conclusie: een vooruitstrevende visie op werk

Feller’s benadering van zelfsturende teams en de nadruk op transparantie, persoonlijke ontwikkeling en samenwerking maken het een voorbeeld van moderne bedrijfsvoering. Deze aanpak biedt niet alleen voordelen voor de medewerkers, maar draagt ook bij aan het succes en de innovatiekracht van de organisatie. Feller staat als een baken van vernieuwing, waarbij de principes van zelfsturing de weg wijzen naar een toekomst van onbegrensde mogelijkheden en groei.
Ben jij klaar om de stap te maken? Bekijk ons vacatures en neem vrijblijvend contact op!

Deel op social media:

Steek je licht eens op bij Gijs

Op zoek naar iemand die jouw organisatie helpt met het oplossen van haar financiële vraagstukken? Wil jij je financiële afdeling naar een hoger niveau krijgen en toekomstbestendig vormgeven? Heb jij behoefte aan het optimaliseren en automatiseren van de processen? Wij bij Feller begrijpen de hedendaagse financiële uitdagingen en helpen onze klanten met succesvolle transities. Voel je vrij contact op te nemen en je uitdagingen op gebied van finance met mij te delen.

5