Het beste van beide: jobhoppen binnen een vaste baan

31 januari 2023

Nishant vertelt over zijn traineeship bij Feller.

Veel young professionals in finance beginnen met een traineeship om de kneepjes van het vak ook in de praktijk in de vingers te krijgen. Zo ook Nishant, die bewust voor een traineeship in de consultancy koos om te ontdekken wat hij binnen de omvangrijke finance-wereld wil doen. In dit artikel deelt hij hoe de studietheorie zich verhoudt tot de werkervaring die hij bij Feller opdoet.

Bewust andere stagekeuzes

Tijdens mijn studie bedrijfseconomie was ik al voortdurend bezig met: hoe kan ik wat ik opsteek tijdens de colleges ook gebruiken in de praktijk? Daarom zocht ik altijd stages waarin ik veel kon leren. Bij mkb-kantoren, bewust niet bij Big 4-kantoren waar je vaak niet meer van oppikt dan hun naam op je cv.

Aansluiting vinden met de praktijk

Ik merkte daardoor al snel dat wat ik leerde tijdens mijn studie niet altijd aansluit bij wat een finance-professional in de praktijk voor de kiezen krijgt. Een simpel voorbeeld: je leert hoe je moet inboeken, maar je leert niet omgaan met de verschillende systemen. Daarom wilde ik na mijn studie een baan waarin ik nog veel kon leren: een traineeship.

Reminder: een traineeship is geen studie

Mijn eerste keuze was helaas geen goede zet. Dat traineeship was net school en dat is volgens mij niet hoe het moet zijn. Daarbij was de organisatie erg hiërarchisch. Daarom besloot ik verder te kijken. Ik zag het traineeship bij Feller en dat sprak me aan omdat mij vrijheid werd beloofd en ik de kans zou krijgen om te leren op verschillende opdrachten. Jobhoppen en een vaste baan tegelijk, eigenlijk.

Eigen leerweg kiezen

Werken in de consultancy is wat mij betreft ideaal voor als je net van school komt en niet precies weet waar je talent ligt en wat je graag wilt doen. Na iedere opdracht merk ik dat ik alweer een stuk verder ben in mijn ontwikkeling. Ik geef zelf aan wanneer ik toe ben aan een volgende stap. Samen met je collega’s bepaal je zo je eigen leerweg.

Boegbeeld van Feller

Een traineeship bij Feller houdt in dat je vier dagen per week voor een klant werkt en op vrijdag werkt aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Die vrijdag is tegelijk een soort uitlaatklep. Met je medetrainees deel je praktijkervaringen en ook daar steek je heel wat van op. Net als van alle collega’s, die me ideeën geven over hoe ik mezelf nog verder kan ontwikkelen. En die me aanmoedigen in mijn plannen. Zo heb ik aangegeven dat ik het leuk vind om Feller onder de aandacht te brengen via social media, door gastcolleges te geven of op een stagemarkt. Leuk om naast mijn traineeship in finance ook heel andere dingen te leren. 

Wil jij ook vrijheid en leren op verschillende opdrachten?

Solliciteer dan nu op een van onze vacatures!