Liever een micromanager of zelf de kaders uitvinden?

29 december 2022

Manon vertelt over de identiteit van Feller

Wie bij Feller aan de gang gaat, merkt al snel dat het hier anders gaat dan traditioneel. Er is geen (micro)manager of geen vooraf uitgestippeld ontwikkelpad, wél een sterk clubgevoel en een oogje in het zeil. Door het diepe in te springen, ontdek je waar je talent ligt. Maar collega’s zorgen er absoluut voor dat je niet verdrinkt. Dat is hoe Manon Feller als werkgever ervaart. Ze geeft een kijkje in het kantoor.


Vreemde eend in de bijt


Ik kwam hier een aantal jaar geleden werken omdat ik helemaal klaar was met micromanagers. Ik las dat Feller daar ook niets mee had, maar je juist vrijlaat in de onderwerpen waarin je je wilt verdiepen. Het voelde als een vreemde eend in finance-bijt, als een soort tegenbeweging. Dat sprak me enorm aan. En toen ik als junior binnenkwam, merkte ik gelijk dat het écht zo was. Ik werd behandeld als een gelijke, wat absoluut niet vanzelfsprekend is in deze wereld.

Andere ambities dan ‘manager worden’


Je krijgt vanaf het allereerste begin het vertrouwen dat je bij Feller komt om iets goeds te doen. Transparantie is dan ook het toverwoord hier, niet controle. Neem alle vrijheid die je wilt, je wordt helemaal losgelaten. Dat is wel even wennen natuurlijk, maar vooral als je de ‘ballast’ van veel ervaring meebrengt. Hier mag je je eigen pad uitstippelen om het maximale uit jezelf te halen en bestaat je ambitie niet uit ‘ik wil manager worden’. Dat is een flink contrast met elders in de blauwe wereld.

Gelijkwaardigheid voor alles


Hoe werkt dat dan precies? Ik mocht bijvoorbeeld al na een maand bij een sollicitatiegesprek aanschuiven, kon vrij snel teamtrekker (een soort teamwoordvoerder) worden en maakte na anderhalf jaar samen met twee collega’s een nieuwe bonusmodel. Ik had daar net zoveel invloed op als collega’s met vijftien jaar ervaring. Gelijkwaardigheid stroomt hier door de aderen, samen komen we tot het beste resultaat.


Sales kijkt naar je ambities

De combinatie van deze bedrijfscultuur en de aard van ons werk, maakt dat je ontzettend veel verschillende dingen kunt proberen én je jezelf in recordtempo ontwikkelt. Als je bij Feller komt werken, kies je niet voor één nieuwe baan, maar voor een heel rijtje afwisselende opdrachten. En in de opbouw van die opdrachten zit voor een groot deel je ‘ontwikkeltrap’ verscholen. Die bepaal je zelf. Want je hebt veel invloed op welke opdrachten je krijgt: sales zoekt naar wat bij jouw doelen past.

 

Bepaal je eigen pad

En dan is er nog de persoonlijke connectie met collega’s. Mensen kijken naar elkaar om, juist omdat er geen manager is die dat doet. Dat heb ik heel sterk ervaren toen ik midden in een zware kraamperiode zat. Ik begon daarna te snel weer met werken, bleek achteraf. Mensen zagen aan me dat het niet goed ging en toen dwongen ze me nog net niet om te stoppen.

Ik heb alle tijd gekregen om te herstellen, meer nog dan de arbo-arts adviseerde. En daarbij voelde ik nooit enige druk om toch eerder aan de gang te gaan. In plaats daarvan hoorde ik keer op keer: kies vooral je eigen pad. Dat vat voor mij helemaal samen hoe de cultuur van Feller in elkaar steekt.

Wil jij ook je eigen carrièrepad bepalen?

 

Solliciteer dan nu op een van onze vacatures!