Wakker dat vuurtje voor finance aan na je studie

31 januari 2023

Feller als eerste stap in je carrière, dat is een bepalende en vooral heel goede zet. Merken we als collega’s, merken onze klanten en merkt iedere startende collega. Justin ervaarde het zelf. Hij zag Feller via de enthousiaste LinkedIn-posts van onze hr-consultant Sanne. Een koffieafspraak later was het zowat rond, zijn traineeship. Wat leer je precies als trainee? Justin doet een boekje open.

Ik had net mijn studie International Business en Management in Groningen afgerond en ik wilde een eerste baan waarin ik nog veel kon bijleren. Daarom ging ik op gesprek bij Feller. Na die eerste kennismaking voelde ik gelijk dat er binnen het bedrijf ontzettend veel vertrouwen is in mensen. Ik ben heel ondernemend en wil graag eigen initiatieven optuigen. Dan is dat vertrouwen essentieel. Natuurlijk moest ik nog even afwachten of het ook echt zo uitpakte als ik dacht. Maar nu kan ik zeggen dat het honderd procent overeenkomt met wat ik had verwacht.

Burgers, friet en administratie

Mijn eerste opdracht was voor een Amerikaanse fastfoodketen, waar ik als interim consultant het finance-team versterk. Ik maak er processen inzichtelijk, signaleer problemen en ondersteun bij de administratie. Mijn doel is om mezelf straks richting business control te ontwikkelen. Maar daarvoor is het belangrijk dat ik eerst meer kennis van finance opdoe. Uitgebreidere kennis dan ik in mijn studie opdeed.

Ontwikkeling richting business control

Als je mij in het diepe gooit, dan zoek ik alles zelf uit. Dat vind ik leuk om te doen. Maar er is bij Feller altijd wel hulp in de buurt, je hoeft hier niet te ‘zwemmen’. Iedereen staat klaar om te helpen. En zodra ik uitgeleerd ben, geef ik dat aan en krijg ik een nieuwe uitdaging. Mijn volgende opdracht is voor een groot Nederlands softwarebedrijf, als financial controller. Die opdracht gaat me helpen aan de skills die ik straks nodig heb om business control te kunnen doen.

Bijdragen aan Feller

Om het werk nog wat sneller in de vingers te krijgen, besloot ik voor Feller maandelijks de profit & loss-rekening de analyseren en presenteren. Wat ik daarvan opsteek kan ik ook weer voor klanten gebruiken. En ik kreeg ook al vrij snel vragen van collega’s, of ik hen kon helpen. Collega Gijs vroeg me om een salesforecast te maken, bijvoorbeeld. Die interne dingen vind ik echt tof om te doen. Daarmee draag ik iets bij aan de club.

Niets staat je in de weg

Op eigen initiatief iets aanpakken is typerend voor hoe Feller in elkaar steekt. Er is geen hiërarchie, alles behalve zelfs. Er kan van alles gebeuren, dat onverwachte vind ik fijn. Niemand zegt wat je moet doen en je wordt gelijk serieus genomen als gelijkwaardige collega. Als dat je aanspreek, zou ik je zeker aanraden om hier een traineeship te volgen.

Ben jij ook toe aan de eerste of een nieuwe stap in je carrière?

Solliciteer dan nu op een van onze vacatures!